Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht_over_Cuenca_in_Ecuador_met_kathedraal

Cuenca reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Ecuador
  4. Cuenca

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Cuenca?

  Cuenca ligt in de zuidelijke Andes-hooglanden van Ecuador. Het wordt beschouwd als een van de mooiste koloniale steden in de Nieuwe Wereld en staat bekend om zijn handwerk van hoge kwaliteit. Vooral de handgeweven Panamahoeden hebben hier een traditie en zijn alomtegenwoordig. Architectonische bezienswaardigheden van wereldklasse, interessante bijzondere musea en boeiende excursiebestemmingen in de omgeving maken Cuenca, waarvan de pittoreske oude binnenstad in 1999 werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, tot de ideale bestemming voor een stedentrip.

  Uw verblijf zal onvergetelijk zijn door de zorgeloze Zuid-Amerikaanse levenshouding die u te wachten staat in de talrijke cafés en restaurants, de kronkelige straatjes en markten vol plaatselijke kleuren. Minder

  1. Catedral de la Inmaculada Concepción

   Nieuwe kathedraal

   De Catedral de la Inmaculada Concepción

  2. el Carmen de la Asunción

   Kerk el Carmen de la Asunción

   Een kleine kerk uit de 17e eeuw

  3. Cuenca Cajas Nationaal Park

   Cajas Nationaal Park

   Een park van het oorspronkelijke toendra landschap

  De 7 beste bezienswaardigheden van Cuenca

  1. Plaza Mayor

  Het Plaza Abdon Calderon, zoals het hoofdplein van Cuenca officieel heet, wordt geflankeerd door twee imposante kathedralen. Het combineert de sfeer van een afgelegen stadspark met de levendige sfeer van een drukke winkelgalerij. Slenter door de kleine winkeltjes met handwerk en souvenirs, proef de plaatselijke specialiteiten in de uitstekende restaurants of rust uit op een van de vele bankjes in de schaduw van de bomen. Een ideale plek om de sfeer van de stad te proeven tijdens uw reis in Cuenca.

  2. El Sagrario kerk

  Deze barokke kerk, ook wel de Oude Kathedraal genoemd, ligt in het hart van Cuenca. Tijdens de koloniale periode fungeerde het als de hoofdkerk voor de Spaanse conquistadores. Bij de bouw ervan, die in 1567 begon, werden stenen gebruikt die afkomstig waren van de Inca-site van Tomebamba. Tegenwoordig herbergt de kerk een museum voor religieuze kunst. Op de binnenplaats bevindt zich een gezellig restaurant waar u na uw rondleiding kunt genieten van pittige specialiteiten.

  3. Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis

  De Catedral de la Inmaculada Concepción, ook wel de Nieuwe Kathedraal genoemd, werd in de 19e eeuw tegenover de Oude Kathedraal gebouwd, omdat deze in de loop der tijd te klein was geworden voor de vele gelovigen. De bouw van de neoromaanse kerk met de kenmerkende drie koepels nam bijna een hele eeuw in beslag. Tot de meest opmerkelijke schatten binnen behoren de glas-in-loodramen van de Spaanse kunstenaar Guillermo Larrazábal en de kostbare vloerbedekking van roze Carrara marmer. 150 treden leiden u naar een van de koepels, vanwaar u kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht.

  4. Kerk van el Carmen de la Asunción

  Deze kleine 17e-eeuwse kerk verrijst achter de kleurrijke bloemenmarkt in de oude stad. Binnen is een eeuwenoude traditie nog steeds in leven: Nonnen, verborgen achter een scherm, delen wijn en brood uit aan de gelovigen in ruil voor een donatie. De kerk is vaak gesloten buiten de gebedstijden, dus zorg ervoor dat u een van de regelmatige diensten bijwoont om het interieur te zien.

  5. Panama Hat Museum

  In dit interessante specialiteitenmuseum aan de Calle Larga komt u alles te weten over een van de belangrijkste exportproducten van Cuenca: de Panamahoed. Dit traditionele Ecuadoraanse hoofddeksel is met de hand geweven van plantaardige vezels, toquilla-stro genaamd. In het museum worden de afzonderlijke werkstappen gedemonstreerd en krijgt u inzicht in de geschiedenis van de beroemde strohoed. Als u nog meer over het fabricageproces te weten wilt komen, kunt u een rondleiding krijgen in de Panama hoedenfabriek van Homero Ortega. Misschien is een Panamahoed ook een ideaal souvenir van uw reis naar Cuenca?

  6. El Barranco

  Langs de Tamebamba rivier, op de noordoever, loopt de heuvel El Barranco. Daar nodigt een voetgangerszone u uit voor een ontspannende wandeling en de plaatselijke bevolking strijkt ook graag neer aan de oever van de rivier of houdt halt in een van de restaurants.

  7. Cajas Nationaal Park

  30 kilometer ten westen van Cuenca ligt het Nationaal Park Cajas, waar u meer dan 270 lagunes en meren kunt ontdekken op bijna 29.000 hectare. Zeldzame diersoorten zoals de ocelot, de brilbeer en de Andescondor voelen zich thuis in het ongerepte toendra-landschap. Talrijke dorpen van de Kañari, een stam uit het pre-Inca tijdperk, bevonden zich ooit in het uitgestrekte gebied, dat nu doorkruist wordt door goed onderhouden wandelpaden. Een Inca-weg, die grotendeels in zijn oorspronkelijke staat is gelaten, loopt ook door het nationale park. De mooiste fotomotieven wachten dan op u in Laguna Toreadora. Minder

  Ontdek Cuenca tijdens deze reizen

  1. Fruit op een straatmarkt in Ecuador

   vanaf

   € 2.925

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

   vanaf

   € 2.305

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Ecuador

  1. De_Santa_Ana_heuvel_in_Guayaquil_Ecuador_met_kleurige_huizen

   Guayaquil

  2. Kleurrijke huisgevels in Quito Ecuador

   Quito

  3. Luchtfoto_van_de_haven_van_Puerto_Ayora_in_Ecuador

   Puerto Ayora

  4. Uitzicht_vanaf_het_water_op_de_vis_markt_in_Puerto_Lopez_Ecuador

   Puerto Lopez