Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De_Santa_Ana_heuvel_in_Guayaquil_Ecuador_met_kleurige_huizen

Guayaquil reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Ecuador
  4. Guayaquil

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Guayaquil?

  De stad Guayaquil met zijn haven is niet alleen het economische centrum van Ecuador, maar ook bekend als de toegangspoort tot de Galapagos Eilanden. De flair van de groeiende metropool wordt bepaald door een mix van oude geschiedenis en moderne stedelijkheid. Een half dozijn wolkenkrabbers ontmoet heuvels met kleurrijke favelas, in het centrum worden historische gebouwen omlijst door hedendaagse architectuur en veel groen. Maar de identiteit van de plaats wordt bepaald door de wijk Las Penas aan de waterkant.

  Hier vindt u zowel verfijnde musea als prachtige religieuze gebouwen en charmante winkeltjes. Minder

  1. Guayaquil Seminario Park

   Seminario Park

   Ook wel Iguanas Park genoemd

  2. Guayaquil La Rotonda

   La Rotonda Monument

   Gelegen aan de levendige promenade langs het water

  3. Las Penas straat

   Las Penas District

   De kleurrijke wijk

  De beste bezienswaardigheden van Guayaquil

  1. Catedral Metropolitana de Guayaquil

  De neogotische kathedraal met twee torens en imposante glazen rozet grenst aan het Seminario Park. Met zijn citroengele gevel, versieringen en twee klokken ziet het er voor bezoekers uit de verte uitnodigend vriendelijk uit. Een bijzonder evenement zijn de religieuze processies, die u drie keer per jaar kunt bewonderen, in mei, september en november.

  2. Seminario Park

  Het groene gebied straalt een natuurlijke charme uit en staat ook bekend als Iguana Park vanwege de vele hagedissen. De vredelievende dieren kunnen zelfs geaaid worden door dappere bezoekers. Het beeld wordt echter gekenmerkt door een monument voor Simon Bolivar en een beeldhouwwerk van twee vechtende wiggen, alsmede door een ijzeren, rijkelijk versierd paviljoen. Bomen en verschillende vijvers met kleurrijke vissen bieden rust en ontspanning tijdens uw reis in Guayaquil.

  3. Moorse Klokkentoren

  Dit monument van moderne architectuur betovert met Moorse ramen en ornamenten. Bovendien herbergt de toren de voormalige klok van het stadhuis, die de inwoners vroeger met zijn luiden waarschuwde voor piraten. Het is de klim waard om de sierlijke versieringen op de klok van dichtbij te bekijken en te genieten van het fabelachtige uitzicht over de stad.

  4. La Rotonda Monument

  Gebouwd ter ere van de bevrijders Simon Bolivar en San Martin, is het een van de meest symbolische monumenten in Guayaquil. Het toont de twee militaire leiders omringd door tien kolommen: de landen van Latijns-Amerika die zij bevrijd hebben. Het beste is om het bezoek te combineren met een wandeling langs de levendige waterkant.

  5. malecon promenade

  Deze ruime promenade ligt direct aan de oever van de Guayas-rivier en nodigt zowel plaatselijke bewoners als gasten uit om er te flaneren. Historische gevels, fonteinen en een winkelcentrum vormen het decor voor talrijke culturele evenementen, zoals roeiwedstrijden en live-concerten, die hier regelmatig plaatsvinden. Boek ook een boottocht op de pier tijdens uw reis in Guayaquil om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

  6. Museum van Antropologie en Moderne Kunst

  Deze plaats vol kunst en cultuur toont de rijkdom van de precolumbiaanse periode in Ecuador en Zuid-Amerika. Er zijn meer dan 50.000 tentoonstellingen te zien. Opmerkelijk is ook de architectuur van het gebouw, die lijkt op een traditioneel vlot en een schilderij als onderdeel van de gevel omvat. Let op de lopende workshops en educatieve evenementen in het aangrenzende Libertador Simon Bolivar Cultureel Centrum.

  7. Vuurmuseum

  Het museum is nauw verbonden met de geschiedenis van Guayaquil, aangezien de stad verschillende malen door branden werd verwoest. Waterpompen, werktuigen, uniformen en onderscheidingen zijn hier te zien, evenals schilderijen en borstbeelden van beroemde commandanten of generaals die de geschiedenis weergeven.

  8. Las Penas district

  Deze wijk heeft cultstatus en trekt bezoekers uit de hele wereld. Naast de kathedraal en het kunstmuseum staat het populaire reuzenrad "La Perla". Volg een trap van 444 treden en ontdek historische gebouwen met kleurrijke gevels, levendige cafés en restaurants, kunstnijverheid en amusement.

  9. Santa Ana Hill

  De 20 minuten durende klim naar boven wordt beloond met een prachtig panorama over het kleurrijke Las Penas. Terecht wordt deze plaats, waar de stad is gesticht, het juweel van Guayaquil genoemd. Op de top vindt u ook de pittoreske Santa Ana kapel en de vuurtoren. Van daaruit kunt u genieten van een uitzicht op de extra klasse. Minder

  Ontdek Guayaquil tijdens deze reizen

  1. Fruit op een straatmarkt in Ecuador

   vanaf

   € 2.925

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

   vanaf

   € 2.305

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Ecuador

  1. Kleurrijke huisgevels in Quito Ecuador

   Quito

  2. Uitzicht_over_Cuenca_in_Ecuador_met_kathedraal

   Cuenca

  3. Luchtfoto_van_de_haven_van_Puerto_Ayora_in_Ecuador

   Puerto Ayora

  4. Uitzicht_vanaf_het_water_op_de_vis_markt_in_Puerto_Lopez_Ecuador

   Puerto Lopez