Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de stranden van Bartolome Eiland van de Galapagos Archipel van Ecuador

Hoogtepunten Ecuador: Galapagos Eilandhoppen

Ontdek Ecuador van zijn hoofdstad tot de Galapagos Eilanden

 • Vanaf 15 dagen

 • Privé gids

 • Feb - Sep

 • Circa 15,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Ecuador
 4. Hoogtepunten Ecuador: Galapagos Eilandhoppen

Reisroute door Ecuador

Enorme vulkanen, geurige rozentuinen, kristalheldere bergmeren en paradijselijke droomeilanden - uw reis naar Ecuador en de Galapagos Eilanden brengt u naar enkele van de meest opwindende plaatsen op onze planeet. U wandelt door de hooglanden van de Andes, bezoekt kleurrijke markten, geniet van het leven in de Penas en komt van dichtbij in contact met reuzenschildpadden en blauwvoetgoobies.

De hoogtepunten van de reis:

 1. Otavalo

 2. Quito

 3. Bellavista Wolkenbosreservaat

 4. Quito

 5. Cotopaxi Nationaal Park

 6. Quito

 7. Santa Cruz Eiland

 8. Isabela Eiland

 9. Santa Cruz Eiland

 10.  Minder
De markt van Otavalo in Ecuador

1. Otavalo

Na uw aankomst in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito, is uw eerste bestemming Otavalo. De marktstad ligt op een hoogte van 2.500 meter. Ondanks het feit dat Otavalo slechts 50.000 inwoners telt, geniet het een goede reputatie in heel Zuid-Amerika: de goederen die op de markt te koop worden aangeboden, zoals kleding en stoffen, zijn van zo'n hoge kwaliteit dat ze over de hele wereld worden verkocht. Slenter over de grote markt en langs de wijkstraat de Octubre: talrijke cafés en penas nodigen u uit voor een versgezette Andeskoffie. Vanaf de berg El Lechero heeft u een prachtig uitzicht op Otavalo en het Lago San Pablo.

Kleurrijke huisgevels in Quito Ecuador

2. Quito

Welkom in de hoogste hoofdstad van de wereld! U zult snel wennen aan de ijle lucht en de zowel levendige als steile straatjes. Moeilijk te geloven: de hoogteverschillen binnen Quito kunnen oplopen tot 4.000 meter. De hoge ligging en de nabijheid van de evenaar zorgen voor een aangenaam mild klimaat: dit is ook de reden waarom Quito "de stad van de eeuwige lente" wordt genoemd. Een gondeltocht op de "Pichincha", de plaatselijke berg van Quito, is bijzonder de moeite waard. Door de heldere lucht ziet u het hele panorama en hoe Quito en de omliggende bergketens en vulkanen harmonieus in elkaar overgaan - een uniek gezicht.

Bellavista in het nevelwoud Ecuador

3. Bellavista Nevelwoud

Na het bruisende stadsleven in Quito is het Bellavista nevelwoudreservaat de plek om even helemaal tot rust te komen en helemaal op te gaan in de natuur. Het reservaat is een 700-hectare groot nevelwoud. De vele stortbuien zorgen ervoor dat het bos voortdurend in nevel gehuld is. Meer dan 400 vogelsoorten, zoals kolibries, toekan baardvogels en liesbek toekans bevolken de boomtoppen. Trek uw wandelschoenen aan: twintig wandelroutes wachten op u, met gemakkelijke en uitdagende paden. Een hoogtepunt is de Pululahua krater, omgeven door het machtige tropische woud en met een spectaculair uitzicht op Cerro el Chivo.

Onafhankelijkheidsplein in Quito

4. Quito

Het stadsbeeld van Quito is sterk beïnvloed door de tijd van de Spaanse bezetting. Een van de indrukwekkendste getuigenissen is de oude stad, die al lang op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Meer dan 40 kerken en 16 kloosters getuigen van het bewogen verleden toen Ecuador gemissioneerd werd. Een van de mooiste gebouwen, naast de Plaza Grande, is de kerk La Companiá. Als u de stad bezoekt, moet u beslist tegelijkertijd op het noordelijk en het zuidelijk halfrond staan: Dit is mogelijk bij het Evenaarmonument. U herkent het aan de wereldbol op een sokkel en een gekleurde streep op de vloer.

Cotopaxi Vulkaan in Ecuador

5. Cotopaxi National Park

Cotopaxi is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Zijn opvallende uniforme vorm steekt af tegen de anders zo vlakke vlakte van het Cotopaxi Nationaal Park, dat met weelderig groen is begroeid. Aan de voet van de vulkaan ontvouwen zich afzonderlijke bosklompjes. Kristalheldere rivieren banen zich een weg naar beneden door het magische en emotionele landschap. Met een beetje geluk ziet u een Andes-condor of brilberen. In het Cotopaxi Nationaal Park kunt u kiezen uit vele buitenactiviteiten: De streek staat bekend om zijn uitstekende mountainbikeroutes en wandelpaden. Als u goed te voet bent, dan staat ook klimmen op het programma, waarbij u tot 4.800 meter hoogte komt.

Quito in Ecuador verandert in een zee van lichtjes tijdens het Lichtfestival.

6. Quito

Gebruik uw laatste avond in Quito om kennis te maken met het gevarieerde en vermakelijke nachtleven. Vooral het noordelijke deel van de stad, eigenlijk het zakendistrict, onderscheidt zich van het historische centrum met zijn kunstgalerijen, cafés, restaurants, penas en clubs. Misschien kunt u het combineren met een bezoek aan een typische "mercado" - wijkmarkten die vaak een heel huizenblok beslaan. Tot de mooiste markten van Quito behoren La Ofelia in Coto Collao en Santa Clara. Kleding, souvenirs, stoffen en vooral heerlijk vers bereid straatvoedsel laten u zien hoe rijk Ecuador is aan cultuur en levensvreugde.

Santa Cruz Eiland, Galapagos Eilanden, Ecuador

7. Santa Cruz Eiland

Op naar de Galapagos Eilanden: U vliegt naar het voor de kust gelegen eiland Baltra. Uw reisgids haalt u persoonlijk op van de luchthaven van het eiland. U steekt over naar het eiland Santa Cruz, dat u zal verwelkomen met zijn enorme vulkanische hoogvlakte. Santa Cruz wordt beschouwd als het belangrijkste eiland van de Galapagos omdat het de thuisbasis is van het Charles Darwin Onderzoeksstation. Het Charles Darwin Research Station zet zich in voor de bescherming en instandhouding van hagedissen, leguanen en de wereldberoemde Galapagosreuzenschildpadden. Tijdens uw bezoek komt u heel dicht bij deze oerbeesten. Onvergetelijke momenten zijn gegarandeerd!"

Zeeschildpad, Galapagos Eilanden, Ecuador

8. Isabela Eiland

Het eiland Isabela is het grootste en meest diverse eiland van de Galapagos. Het is gevormd uit zes samengesmolten schildvulkanen, elk met hun eigen topografie. Isla Isabela zal u betoveren met zijn dromerige ondiepe lagunes, ondoordringbare regenwouden en zwarte lavavelden. Palmbomen vervangen reusachtige cactussen, pelikanen en aalscholvers delen een habitat. Ondertussen spartelen zeehonden en pinguïns op de rotsachtige kust. Ga naar de "Sierra Negra": het vulkanische landschap in de hooglanden krijgt zijn pikzwarte kleur dankzij een speciaal mengsel van basalt en microbasalt. Als u aan de kust wilt blijven, ontdek dan de baai van Taag en de piraten.

Zeehond, Galapagos Eilanden Ecuador

9. Santa Cruz Eiland

Een van de belangrijkste steden op Santa Cruz is Puerto Ayora: bezoekers waarderen de stad om haar ontspannen en vertragend karakter. Cafés en restaurants verwelkomen u op elk moment om u te laten genieten van de culinaire hoogtepunten van de Galapagos. U kunt zich verfrissen bij Las Grietas, een kristalheldere zwemplek die u bereikt na een korte wandeling door lavavelden. Vanaf Puerto Ayora is het 45 minuten lopen naar Tortuga Bay. Tortuga Bay is een hagelwit zandstrand en de thuishaven van blauwvoetige boobies en Galapagoszeeleeuwen. Vergeet uw zonnebrandcrème en geschikte kleding niet - er zijn geen schaduwrijke bomen.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Ecuador

 1. Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

  vanaf

  € 2.305

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Fruit op een straatmarkt in Ecuador

  vanaf

  € 2.925

  excl. vlucht (p.p.)