Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Luchtfoto_van_de_haven_van_Puerto_Ayora_in_Ecuador

Puerto Ayora reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Ecuador
  4. Puerto Ayora

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Puerto Ayora?

  Puerto-Ayora, gelegen aan de zuidkant van het eiland Santa Cruz, is de grootste en meest bezochte stad van de Galapagos. Totdat de UNESCO in de jaren 1950 de natuur van de Galapagos beschermde, was Puerto Ayora een piepklein kustplaatsje. Tegenwoordig heeft de stad 12.000 inwoners en een goede infrastructuur met talrijke hotels, bars en restaurants, waarvan de meeste gelegen zijn aan de kustweg Avenida Charles Darwin.

  Voor de meeste bezoekers dient de stad als uitvalsbasis voor het verkennen van het Nationaal Park Galapagos, dat net buiten de poorten van de stad ligt en vooral beroemd is om zijn unieke flora en fauna. De meest prominente vertegenwoordigers zijn wellicht de Galapagosreuzenschildpad en de Darwinvinken - genoemd naar de beroemde Engelse natuuronderzoeker die de archipel tot in detail beschreef en verkende. Minder

  1. Puerto Ayora Tortuga Baai

   Tortuga Bay

   Dromerig zacht zandstrand

  2. Puerto Ayora Bartolome Eiland

   Bartolomé Eiland

   Vulkanisch landschap en een indrukwekkende baai

  3. Perto Ayora Drakenheuvel

   Dragon Hill

   Genoemd naar de vele landleguanen

  De 9 beste bezienswaardigheden van Puerto Ayora

  1. Tortuga baai

  Het plaatselijke, opmerkelijk zachte zandstrand bestaat uit minuscule koraaldeeltjes. U kunt er ook zeldzame witpuntrifhaaien en tijgerhaaien spotten tijdens het surfen, zwemmen en duiken. Langs het pad ziet u talloze zeeleguanen, Galapagos-krabben en vogels die op de vulkanische rotsen dartelen. Hier kunt u optimaal genieten van uw Puerto Ayora reis.

  2. Charles Darwin Onderzoeksstation

  Dit is de thuisbasis van zowel een onderzoekscentrum als een fokstation voor zeldzame dieren. Het doel is het milieu en de biodiversiteit van de Galapagos-eilanden in stand te houden. In de parkachtige omgeving zijn reuzenschildpadden te vinden, evenals leguanen en vogels. Neem uw zwembroek mee, want verschillende kleine strandjes nodigen ook uit tot zwemmen en zonnebaden.

  3. Santa Cruz hooglanden

  De vulkanische bergen in de hooglanden reiken tot 854 meter. Vogelliefhebbers zullen bijna alle soorten spotten die de archipel te bieden heeft. Tijdens uw tocht ontdekt u ook fascinerende lavabuizen en vulkaankraters die bewoond worden door zeldzame zoogdieren. Op een omweg naar El Chato Ranch, ziet u ook agavebomen waar schildpadden zich tegoed doen.

  4. Zuidelijk plaza-eiland

  Dit is het kleinste en kleurrijkste eiland van de Galapagos, waar kolonies zeeleeuwen en ontelbare vogels leven. Fascinerende rotsformaties zijn hier ontstaan toen het land uit de zee oprees. Observeer de grootste populatie landleguanen en enkele zeldzame hybride leguanen in dit door cactussen gedomineerde ecosysteem.

  5. Bartolomé Eiland

  Het onvergelijkbare vulkanische landschap voelt aan als een buitenaardse planeet. Wandel en klim naar het uitkijkpunt, dat een fantastisch panorama biedt. Het strand nodigt ook uit om te gaan snorkelen. De kleurrijke onderwaterwereld is een hoogtepunt van elke Puerto Ayora trip. De tropische vissen, zeeleeuwen, roggen, haaien en waterschildpadden zullen nog lang in uw geheugen gegrift staan. Als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs pinguïns.

  6. North Seymour Island

  Dit kleine eiland is ontstaan uit ondergrondse lava en is bedekt met laag struikgewas. Talloze blauwvoetgenten en vorkstaartmeeuwen leven hier, evenals fregatvogels met hun opvallende rode kelen. Volg de wandelpaden en voel u één met de natuur. Vroege vogels kunnen een unieke dageraad verwachten en de eerste geluiden van actieve wilde dieren.

  7. Santa Fe Island

  Met zijn 4,5 miljoen jaar is dit het oudste van de Galapagos Eilanden, en zijn prachtige blauwe lagune diende ooit als een belangrijke ankerplaats. Door zijn unieke geologie zijn de meeste diersoorten endemisch. Santa Fe zeeleguanen, spotvogels en rijstratten komen dan ook alleen hier voor. Galapagos haviken, Darwin's vinken en landleguanen begroeten u ook in de beschermde baai.

  8. Floreana Eiland

  Hier begon de menselijke bewoning van de Galapagoseilanden. Het eerste postkantoor werd geopend in 1793; de eerste inwoner was de dappere Ierse visser Patrick Watkins. Later werd het eiland gekoloniseerd door Ecuador. Vandaag leven de eilandbewoners hoofdzakelijk van de landbouw. Ontsnap aan de beschaving en geniet van de rust op dit eiland van 130 inwoners.

  9. Drakenheuvel

  De heuvel is genoemd naar het grote aantal landleguanen die zich voeden met de vruchten en bloemen van de Opuntia cactus. Wandel door het woestijnachtige landschap op een van de langste paden van de Galapagos en geniet van de aromatische geur van de palo santo bomen. In de zoutwaterlagune kunt u ook een glimp opvangen van de schuwe flamingo als u heel stil bent. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Ecuador

  1. De_Santa_Ana_heuvel_in_Guayaquil_Ecuador_met_kleurige_huizen

   Guayaquil

  2. Kleurrijke huisgevels in Quito Ecuador

   Quito

  3. Uitzicht_over_Cuenca_in_Ecuador_met_kathedraal

   Cuenca

  4. Uitzicht_vanaf_het_water_op_de_vis_markt_in_Puerto_Lopez_Ecuador

   Puerto Lopez