Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht_vanaf_het_water_op_de_vis_markt_in_Puerto_Lopez_Ecuador

Ecuador

Puerto Lopez reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Ecuador
 4. Puerto Lopez

Wat te doen tijdens uw verblijf in Puerto Lopez?

Ongeveer in het midden van de kust van Ecuador ligt het voormalige vissersdorp Puerto Lopez. Het stadje staat bekend om zijn fijne zandstranden en betoverende natuurschoon, met een unieke flora en fauna. Het is bijzonder spectaculair wanneer de bultrugwalvissen de kust passeren op hun weg van de Stille Zuidzee. Ook de schilderachtige zonsondergangen zijn indrukwekkend. Terwijl de hemel schittert in alle tinten paars, rood en goud, kunt u genieten van sappige steaks en versgevangen visgerechten in de gezellige restaurants aan de promenade. Het tropische klimaat van de regio trekt het hele jaar door bezoekers aan, maar het meest tijdens het walvisseizoen van juni tot oktober.

 • Machalilla Nationaal Park

  Machalilla Nationaal Park

  Een natuur- en vogelparadijs

 • Puerto Lopez Los Frailes strand

  Los Frailes Strand

  Een van de mooiste stranden van Ecuador

 • Isla de la Plata Blauwvoetgenten

  Isla de la Plata

  Een levendige broedplaats

De beste bezienswaardigheden van Puerto Lopez

1. Machalilla Nationaal Park

Tussen Puerto Lopez en het naburige dorp Machalilla beslaat het Nationaal Park Machalilla een totale oppervlakte van 560 vierkante kilometer. Langs de kilometerslange kustlijn van het natuurreservaat liggen afgelegen stranden waar u de turquoise zee helemaal voor jezelf hebt. Op de hoger gelegen vlaktes liggen vochtige nevelwouden met met mos begroeide bomen, waar levendige kapucijnaapjes dartelen en brulapen u slaperig aanstaren. Tot de bloeiende rijkdom van het reservaat behoren ook meer dan 270 vogelsoorten, waaronder de Galapagos-albatros, die verder alleen op de Galapagoseilanden voorkomt. U kunt de paden in de dichte vegetatie op eigen houtje bewandelen of u kunt op ontdekkingstocht gaan samen met een plaatselijke gids die u de flora en fauna nader zal toelichten.

2. Strand Los Frailes

Puerto Lopez's beroemdste strand, en misschien wel het mooiste van heel Ecuador, is Playa Los Frailes ten noorden van de stad. De halvemaanvormige kust van sneeuwwit zand ligt verscholen in een door rotsen omringde inham in het Machalilla National Park. Het is het grootste deel van de tijd verlaten en verrukt door zijn natuurlijke omgeving. U kunt dit droomachtige zwemparadijs bereiken met de openbare bus gevolgd door een wandeling of u kunt een zogenaamde mototaxi nemen die u rechtstreeks naar uw bestemming brengt. Er zijn verschillende uitkijkpunten op de kliffen, die u via een wandelpad kunt bereiken. Kom hier zeker tijdens het walvisseizoen om de reuzen door het wateroppervlak te zien breken en met hun ademgat een fontein in de lucht te zien spuiten. Een unieke ervaring tijdens uw reis in Puerto Lopez.

3. Isla de la Plata

Dit onbewoonde eilandje maakt ook deel uit van het Machalilla National Park. De overtocht vanaf de haven in Puerto Lopez duurt ongeveer 1,5 uur. Isla de la Plata is een levendige broedplaats voor blauwe en roodpootgenten, alsmede fregatvogels, die in zwermen over het eiland cirkelen. Naast hen luieren weldoorvoede manenrobben in de warme zon. Snorkel in het kristalheldere water rond Isla de la Plata en spot zeeschildpadden, dolfijnen en kleurrijke vissen. Maak deze excursie tussen juni en oktober zodat u de bultrugwalvissen vanaf de boot kunt zien. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Ecuador

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies