Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Fruit op een straatmarkt in Ecuador

Ecuador reis via Quito naar Guayaquil

Ontdek indrukwekkende nevelwouden en levendige Andesmarkten.

 • Vanaf 15 dagen

 • Privé gids

 • Feb - Sep

 • Circa 15,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Ecuador
 4. Ecuador reis via Quito naar Guayaquil

Reisroute via Quito naar Guayaquil

Beslis zelf of Cotopaxi of Chimborazo de titel mooiste vulkaan van Ecuador" verdient: Uw reis brengt u naar het hoogtepunt van het Andes-land Ecuador. Bizarre vulkaanlandschappen vervangen bijna ondoordringbare jungles. Levendige koloniale stadjes schitteren in het weelderige groen. Maak kennis met de inheemse volkeren in het Amazonebekken en baad in de altijd warme thermale bronnen van Papallacta.

De markt van Otavalo in Ecuador

1. Otavalo

Al op de eerste dag van uw reis trekt u diep het Andesland in: na aankomst in Quito wordt u opgehaald en gaat u verder naar Otavalo, 110 kilometer verderop. De stad aan de voet van de vulkaan Imbabura is een levendige marktstad waarvan de stoffen, kleding en kunstnijverheid in heel Zuid-Amerika op prijs worden gesteld. Ontspan met een koffie in de straat de Octubre. Wandel door de kleurrijke straten van het pittoreske stadje. Uw route brengt u later naar de watervallen van Peguche. Proef de wilde Andes in het Condor Park, waar u de gracieuze Andesbewoners kunt observeren.

Onafhankelijkheidsplein in Quito

2. Quito

De hoofdstad Quito tooit zich met verschillende titels: Met een hoogte van 2.800 meter is het de hoogst gelegen hoofdstad van de wereld. Sta op het noordelijk en zuidelijk halfrond tegelijk bij het Evenaarmonument - een uniek gevoel. Door zijn hoogte en de nabijheid van de evenaar heeft Quito het hele jaar door een mild klimaat, vandaar zijn bijnaam "Stad van de Eeuwige Lente". Een stadsrondleiding over het koloniale Plaza Grande is onmisbaar. De historische oude stad vertelt u over de bewogen geschiedenis van Ecuador onder Spaans bewind. Het mooiste panoramische uitzicht over Quito en de 14 vulkanen heeft u vanaf de plaatselijke berg, Pichincha.

Cotopaxi Vulkaan in Ecuador

3. Cotopaxi National Park

Dankzij zijn verbazingwekkende symmetrie is de Cotopaxi een van de beroemdste en waarschijnlijk mooiste vulkanen op aarde. De imposante 6.000 meter torenen uit boven de verder vlakke vlakte van het Cotopaxi Nationaal Park. Weelderig groene graslanden, verspreid liggende kleine bossen en bruisende rivieren maken van de regio een waar openluchtparadijs. U zult zeker een Andes-condor, een brilbeer of een beemdhert voor uw cameralens tegenkomen. Wie fit en sportief is, kan zijn hart ophalen in het Nationaal Park Cotopaxi: Bergbeklimmen tot 4.800 meter hoogte, uitdagende wandeltochten en mountainbiketrails vol actie staan u te wachten. Tot de hoogtepunten van het nationale park behoren de lagune Limpiopungo en de ruïnes van Pucara el Salitre.

Papallacta in Ecuador

4. Papallacta

Haal diep adem, ontspan uw ogen in het weelderige nevelwoudlandschap en voel de weldadige warmte terwijl u baadt in de thermale bronnen van Papallacta. Door de hoogte van meer dan 3.300 meter bereiken de buitentemperaturen zelden meer dan tien graden Celsius. De lucht is helder en fris. Hierdoor voelt u de warmte van de bronnen des te intenser. Na een bad in de kunstig ontworpen thermale baden kunt u verder ontspannen of de dichte Andesjungle verkennen op een pad langs de bergstroompjes. Geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen en de vurig rood bloeiende amaryllissen.

Het Amazone Regenwoud in Ecuador

5. Amazon

In het Ecuadoriaanse Amazonebekken verruilt u de besneeuwde toppen van de Andes voor dichte jungle. De grotendeels overstroomde regenwouden behoren tot de soortenrijkste gebieden op aarde. Honderden papegaaiensoorten, kapucijnaapjes en kaaimannen zijn slechts enkele van de bewoners die uw pad zullen kruisen. Hoogtepunten van uw bezoek zijn de Laguna Grande en de junglestad Misahualli. In het Amazonegebied is het aan te bevelen u aan te sluiten bij een rondleiding met goed geïnformeerde gidsen. U zult ook het dagelijkse leven ervaren van de inheemse bevolking die nog steeds in sommige delen van het Amazonebekken woont. Probeer zeker het heerlijke "almuerzo" eten.

Banos de Agua Santa met waterval in Ecuador

6. Banos

Banos de Agua Santa is een verborgen parel in de diepten van de Ecuadoriaanse jungle. De levendige stad ligt op ongeveer 1.800 meter hoogte in een vallei bekken, met vulkanen en steile rotskliffen aan de randen. Banos is een mekka voor adrenaline- en outdoorjunkies: donderende watervallen, waaghalzige wandelpaden en duizelingwekkende kloven zijn ideaal voor canyoning en bergbeklimmen. Een van de mooiste en "duivelsste" watervallen in de buurt van Banos is de 80 meter hoge Pailón del Diablo. Heeft u geen last van duizeligheid? Bezoek vervolgens de beroemde boomhut Casa de Arbol met zijn vrijstaande schommel op de heuveltop.

De stad Riobamba met de vulkaan Chimborazo op de achtergrond, Ecuador

7. Riobamba

U bent op het "dak van Zuid-Amerika" aangekomen: aan de voet van de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Chimborazo (6.310 meter), ligt het Andesstadje Riobamba. Het is een typisch Ecuadoriaans stadje in het gewaad van de Mestizo-Barok. De kathedraal van Santa Barbara is waarschijnlijk een van de mooiste sacrale gebouwen van het land. Riobamba is ook de thuisbasis van de enige ronde kerk in Latijns-Amerika. Riobamba grenst aan het Nationaal Park Sangay, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De hoogteverschillen in het park bedragen meer dan 4.500 meter - u zult van alles meemaken, van regenwoud tot gletsjer. Een ritje met de trein over de "Duivelsneus", een spectaculaire rotswand, is sfeervol.

Cuenca en de Tomebamba rivier in Ecuador

8. Cuenca

Cuenca is een levendige koloniale stad in het zuiden van Ecuador: het karakter van de "stad van de drie rivieren" wordt gevormd door een zeer modern en traditioneel, eenvoudig leven. Terwijl de moderne delen van de stad druk en hectisch zijn, rijden de boeren rustig met hun muilezels en geiten door de drukke straten. Cuenca is een kleine reis door de tijd en een opwindende doorsnede van het Ecuadoriaanse leven. Tijdens een rondleiding door de stad - die gemakkelijk te voet kan worden afgelegd - kunt u halt houden bij de imposante kathedraal met zijn drie koepels en de kathedraal El Sagrario. De hele koloniale oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Guayaquil Seminario Park

9 Guayaquil

Het is de grootste stad van Ecuador en wordt beschouwd als de toegangspoort tot de Galapagos-eilanden: Guayaquil is de diamant onder de Ecuadoriaanse steden. De bijzondere schoonheid komt voort uit een mix van een levendige, vrolijke stadssfeer en de wilde kant van de stad. De Rio Guayas stroomt rustig in het oosten, sijpelt weg en schenkt Guayaquil een soortenrijk moeraslandschap - een geweldige afsluiting van uw reis! Ontspan en droom aan de waterkant van de Malecón. Voor een bijzondere, oeroude ervaring, bezoek het Iguana Park. Daar kunt u de reusachtige Galapagos leguanen aaien. Maak u geen zorgen: ze zijn handtam en zullen u met plezier hun geschubde huid tonen.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Ecuador

 1. Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

  vanaf

  € 2.305

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Uitzicht over de stranden van Bartolome Eiland van de Galapagos Archipel van Ecuador

  vanaf

  € 3.615

  excl. vlucht (p.p.)