Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kleurrijke huisgevels in Quito Ecuador

Ecuador

Quito reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Ecuador
 4. Quito

Wat te doen tijdens uw verblijf in Quito?

Quito, een van de hoogst gelegen steden ter wereld, verwelkomt u op de heuvels van de vulkaan Pichincha op 2.850 meter hoogte. Er valt veel te ontdekken in de uitstekend bewaard gebleven oude stad: pittoreske kerken, musea en monumenten wachten hier op u, evenals mooie steegjes die u uitnodigen om te flaneren met hun balkons vol bloemen en bohemien flair. Ook de bergtoppen van het omringende platteland bieden een adembenemend panorama, waar u ook kijkt.

Van half mei tot half september verwent het aangename klimaat u ook met milde temperaturen en zonneschijn. Minder

 • Quito San Francisco Klooster

  Conventie van San Francisco

  Een kolossaal kerkcomplex

 • Quito TeleferiQo

  TelefériQo

  De hoogste kabelbaan in Latijns-Amerika

 • Quito Mitad del Mundo

  Mitad del Mundo

  Het Evenaarmonument

De 7 beste bezienswaardigheden van Quito

1. San Francisco Square

Dit plein, dat terecht wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld, is de nummer één attractie van Ecuador en tijdens uw reis in Quito kunt u dit zelf beoordelen. Hier vindt u het klooster van San Francisco met zijn twee witte torens die oprijzen in het blauw van de Andeshemel. Naast de mooie kapel en het Pedro Gocial Museum is ook de brouwerij een aanrader. Ook kleine cafés en restaurants nodigen u uit om te blijven en te genieten.

2. Jezuïetenkerk

De barokke Jezuïetenkerk is nauwelijks te overtreffen in pracht: Achter de façade van vulkanisch gesteente gaat een tempel schuil die rijkelijk versierd is met ornamenten en bladgoud. De kerk was bedoeld om de inheemse bevolking tot het katholicisme te bekeren en werd voltooid in 1765, na een bouwtijd van 160 jaar. Hoewel fotograferen binnen niet is toegestaan, wordt u gecompenseerd met een gratis rondleiding.

3. San Francisco Klooster

Het kolossale kerkcomplex van San Francisco omvat een enorme kerk en een klooster die de bezoekers begroeten met hun witte gevels die oplichten in de zon. Honderden kunstwerken en oude meubels zijn hier te zien, zoals de renaissanceschilderingen op het plafond van de kerk. Een bezoek is vooral aan te bevelen op zondag, wanneer het plein is afgesloten voor verkeer en gevuld is met kerkgangers.

4. Basiliek La Merced

De pittoreske koepels en de ingewikkeld versierde torenspits van de Basiliek La Merced steken al van verre af tegen het stadsbeeld. Dit prachtige bouwwerk heeft een elegante kloostergang met witte zuilen, een bibliotheek, prachtige schilderijen en een museum met relikwieën. De kerk is gewijd aan de Heilige Maagd van Bescherming en wordt door de plaatselijke bevolking vereerd omdat zij de stad beschermt tegen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

5. Onafhankelijkheidsplein

Statige koloniale gebouwen staan op een rij waar de oude stad van Quito zijn nederige begin had: het Onafhankelijkheidsplein. Hier klopt het hart van de stad, geflankeerd door gebouwen als de Metropolitaanse kathedraal, het presidentieel paleis, het gemeentepaleis en het aartsbisschoppelijk paleis. Begin uw verkenningstocht op uw reis in Quito vanuit deze centrale locatie en u kunt snel al uw bestemmingen bereiken.

6. TeliferiQo kabelbaan

Quito's TeliferiQo kabelbaan is de hoogste in Latijns-Amerika. Het begint op een hoogte van 2.950 meter en eindigt bij het Cruz Loma observatiedek, dat in verbinding staat met de Pichincha vulkaan. Aan de voet van de kabelbaan is een pretpark, terwijl op de top moerasland op u wacht. Eenmaal op de top wordt u getrakteerd op een schilderachtig uitzicht over de stad en de toppen van de Andes.

7. Mitad del Mundo

In een klein stadje 14 kilometer buiten Quito staat het gigantische monument Mitad del Mundo, dat de evenaar markeert. Het is 30 meter hoog en staat in het midden van een park dat is ontworpen als een koloniaal dorp, waar u tentoonstellingen, restaurants en souvenirwinkels vindt. Met een GPS kunt u ook in het gebied wandelen en de evenaar zelf lopen. Minder

Ontdek Quito tijdens deze reizen

 • Fruit op een straatmarkt in Ecuador

  vanaf

  € 2.925

  excl. vlucht (p.p.)

 • Uitzicht over de stranden van Bartolome Eiland van de Galapagos Archipel van Ecuador

  vanaf

  € 3.615

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Ecuador

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies