Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

Twee weken Ecuador: Vulkaanroute met auto

Van het regenwoud tot koloniale steden, maak kennis met de diversiteit van Ecuador.

 • Vanaf 14 dagen

 • Self-Drive

 • Feb - Sep

 • Circa 15,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Zuid-Amerika
 3. Ecuador
 4. Twee weken Ecuador: Vulkaanroute met auto

Reisroute met Quilotoa en de Vulkaanroute

Uw reis brengt u naar enkele van de meest adembenemende plaatsen van het Andes-land: Ecuador is een kleurdoos die zich in al zijn spectra aan u voorstelt: u reist van de diepblauwe Stille Oceaan tot de smaragdgroene jungles van het Amazonebekken. Kleurrijke papegaaien, petrol-glanzende kolibries en imposante reuzenleguanen kruisen uw pad. Bewonder de besneeuwde vulkaantoppen en woeste bergmassieven. Guayaquil naar Quito - Ecuador is zo rijk aan contrasten.

Hoogtepunten van de rondleiding:

 1. Guayaquil

 2. Cuenca

 3. Riobamba

 4. Banos

 5. Amazon

 6. Papallacta

 7. Cotopaxi Nationaal Park

 8. Chugchilàn

 9.  Minder
Las Penas straat

1. Guayaquil

De drie miljoen inwoners tellende stad Guayaquil is het begin van uw reis. Met zijn unieke karakter biedt de metropool aan de kust van de Stille Oceaan culturele en natuurlijke attracties: u flaneert over de levendige Malecón-promenade aan de Rio Guayas en het volgende moment streelt u de geschubde ruggen van de Galapagos-leguanen in het gelijknamige park. Naast moderne en koloniale gebouwen wordt het stadsbeeld ook gekenmerkt door mangroves en cacao- en suikerrietplantages. Het mooiste uitzicht op de havenstad heeft u vanaf de Santa Ana heuvel. Het is de moeite waard de historische parken te bezoeken, die u een levendig inzicht in het verleden geven. Charles Darwin en de Galpagaos-eilanden hebben de geschiedenis van Guayaquil sterk beïnvloed.

Cuenca en de Tomebamba rivier in Ecuador

2. Cuenca

Net als Guayaquil heeft de zuidelijke koloniale stad Cuenca verschillende facetten. Het eenvoudige en traditionele leven ontmoet het moderne bedrijfsleven en trendy wijken. De oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO: prachtige sacrale gebouwen zoals de kathedraal El Sagrario getuigen van de Spaanse bezetting. Cuenca is ook een stad die altijd bloeit en bloemig ruikt - dankzij het milde klimaat. Cuenca is de ideale tussenstop om het aangrenzende Cajas National Park te bezoeken: In het weelderig groene Cajasgebergte, doorkruist door ruige rotsformaties, ontspringen vier woeste rivieren, waarvan er drie door Cuenca stromen.

De stad Riobamba met de vulkaan Chimborazo op de achtergrond, Ecuador

3. Riobamba

Riobamba brengt u in de hoogte: vanuit het typisch koloniale stadje is het slechts een steenworp naar de hoogste berg van heel Zuid-Amerika - Chimborazo (6.310 meter). De besneeuwde toppen begroeten u al van verre. Terwijl de berg over u waakt, geniet u van de kleurrijke en boeiende wijken van Riobamba, waarvan de charmante esplanada-architectuur elke hoek accentueert. Vanuit Riobamba kunt u het Sangay Nationaal Park bereiken. Trek uw wandelschoenen goed aan: de hoogteverschillen lopen op tot 4.500 meter. Tijdens lange wandeltochten baant u zich een weg door regenwouden, alpiene essenlandschappen en gletsjers.

Banos de Agua Santa met waterval in Ecuador

4. Banos

Banos is uw toevluchtsoord uit de diepten van de Ecuadoriaanse jungle. Het junglestadje is charmant gelegen in een valleibekken op 1.820 meter hoogte. Machtige vulkanen, prachtige regenwouden en duizelingwekkende kliffen omlijsten het stedelijk toevluchtsoord. Banos is ontspannen en vriendelijk: het is een mekka voor buitensporters, die hier hun basis hebben. Pure ontspanning wordt geboden door de zwavelhoudende thermale baden, die erg populair zijn in en rond Banos. Voor meer sensatie kunt u gaan raften, canyoning en wandelen - de brute watervallen, steile kliffen en kloven zijn ervoor gemaakt.

Het Amazone Regenwoud in Ecuador

5. Amazon

De Ecuadoriaanse Amazone herbergt meer dan 550 vogelsoorten, 350 vissoorten en meer dan 12.000 plantensoorten: dit maakt de regio tot een van de meest biodiverse plaatsen op aarde. Het Amazonebekken bestaat hoofdzakelijk uit overstroomde regenwouden. Daarom is het raadzaam de fabelachtige wereld van papegaaien, kaaimannen en kapucijnaapjes alleen met een deskundige gids te verkennen. Een van de belangrijkste gebieden is het Cuyabeno Wildlife Reserve. Voor een heel bijzondere ervaring, bezoek het junglestadje Misahualli: Hier leeft nog een van de laatste inheemse volkeren, die u graag uitvoerig laat kennismaken met hun cultuur en levenswijze. Waarom neemt u niet deel aan een typische "almuerzo" (lunch).

Papallacta in Ecuador

6. Papallacta

Maak een uitstapje naar de spa: In Papallacta kunt u ontspannen in hete thermale bronnen op een hoogte van meer dan 3.300 meter. De lucht is er bijzonder fris en helder, want de temperaturen komen hier nauwelijks boven de tien graden Celsius uit. Terwijl u een bad neemt in de prachtig ontworpen thermale baden, kunt u de regenwouden en bergtoppen van de omliggende Andes observeren. Naast de warmwaterbronnen is de streek rond Papallacta ook ideaal om te wandelen. U loopt door bossen met tropische bomen, langs vlammend rode amaryllissen en volgt de borrelende bergstroompjes. Vanaf de kleine bruggetjes geniet u van prachtige panorama's over het altijd groene landschap.

Cotopaxi Vulkaan in Ecuador

7. Cotopaxi National Park

De symmetrie waarmee de vulkaan Cotopaxi boven het vlakke plateau uittorent, lijkt bijna grotesk. De kroon is een besneeuwde piek. De hellingen lopen zachtjes af in een weelderig groen grasland, af en toe onderbroken door bomen. Houdt u ogen en oren open: Misschien ziet u een brilbeer of een Andescondor. Het Nationaal Park Cotopaxi is gemaakt voor outdoorfreaks: talrijke mountainbikeroutes, ontelbare wandelpaden en bergbeklimmogelijkheden leiden u kriskras door het majestueuze landschap. Wie goed te voet is, kan zich een weg banen naar de vulkaan op meer dan 4.800 meter.

Het vulkanische meer van Quilotoa in Ecuador

8. Chugchilàn

Chugchilàn is een piepklein dorpje in de hoge Andes. Hiervandaan bereikt u in een paar kilometer Quilotoa, een azuurblauwe caldera met een kratermeer. Langs de kraterrand kunt u genieten van de adembenemende natuur en steeds weer stoppen om de betoverende lagune te bekijken. De Quilotoa ring leidt u naar andere kleine Andes dorpen. U zult ook de met wolken bedekte nevelwouden en de mysterieuze kloven van de Rio Toachi bereiken. Als u van kaas houdt, ga dan naar de Zwitserse kaasmakerij in Chugchilàn.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Ecuador

 1. Uitzicht over de stranden van Bartolome Eiland van de Galapagos Archipel van Ecuador

  vanaf

  € 3.615

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Fruit op een straatmarkt in Ecuador

  vanaf

  € 2.925

  excl. vlucht (p.p.)