Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Machu Picchu is een must op uw reis naar Peru.

Rondreizen in Peru

De Heilige Vallei van de Inca's

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Peru

Wat een reis naar Peru uniek maakt?

De Republiek Peru is een Andesland in Zuid-Amerika, dat met zijn unieke ligging tussen de toppen van de Andes en de Stille Oceaan een ideale bestemming is voor uw Zuid-Amerika tour. In het westen grenst Peru aan de zee, in het oosten aan de Andes tot aan het Amazonegebied, in het noorden zijn er de landsgrenzen met Colombia en Ecuador. Peru is niet voor niets een paradijs voor reizigers en al diegenen die avontuur en natuur willen combineren op reis. Bergbeklimmers en wandelaars vinden hier ongerepte natuur en adembenemende beklimmingen.

Mysterieuze Inca-sites, waaronder de indrukwekkende ruïnestad Machu Picchu, tropische regenwouden, het Amazonegebied - en de voormalige Incametropool Cusco, die nog steeds zijn naam als de "navel van de wereld" waarmaakt: goed ontwikkelde wegen leiden van daaruit in alle richtingen - zoals de Inca Trail direct naar Machu Picchu. Tip: Plan een paar dagen in Cusco om te wennen aan de hoogte. Naast de beroemde tempelruïnes in de hoge Andes zijn er nog andere bezienswaardigheden in Peru die u niet mag missen op uw reis. Minder

Ontdek deze bestemmingen in Peru

De vier meest unieke bezienswaardigheden van Peru

1. Machu Picchu

Op een heuvelrug op 2.360 meter boven zeeniveau, tussen de toppen van Huayna Picchu en Machu Pichu, ligt de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het is niet alleen een UNESCO werelderfgoed, maar ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen en is te voet bereikbaar via de zogenaamde Inca Trail.

2. Titicacameer

Met een hoogte van 3.810 meter boven de zeespiegel in het Andesgebergte van Zuid-Amerika is het Titicacameer het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het strekt zich uit in een richting van noordwest naar zuidoost over een afstand van 190 kilometer. Een bijzonder hoogtepunt zijn de drijvende eilanden van de Uros, waar de traditionele visserij, rietboten en handwerk op het dagelijkse programma staan.

3. Nazca-lijnen

De 2000-jaar oude Nazca Lines bij Lima, gemaakt door de oude Nazca cultuur in Zuid-Amerika en met verschillende planten, dieren en vormen, kunnen alleen vanuit de lucht worden bekeken vanwege hun enorme omvang. De geogliefen, die in 1994 tot UNESCO-werelderfgoed zijn verklaard, zijn ondanks meer dan 80 jaar onderzoek nog steeds een mysterie voor onderzoekers.

4. Amazonegebied

De Amazone is de grootste rivier in Zuid-Amerika - met een ongelooflijk spectaculaire biodiversiteit. De wateren zijn de thuisbasis van 2.500 verschillende vissoorten, en elke dag worden er meer ontdekt. Zoogdieren, amfibieën en waterslangen noemen de Amazone ook wel thuis. Maak een spannende boottocht langs de Amazone of ga vanaf hier de jungle in. Minder

Een paradijs voor wandelaars en geïnteresseerden in cultuur

Tussen het regenwoud strekt de Sierra zich uit met de majestueuze bergketens van de Andes en de Pacifische kust en biedt u de mogelijkheid om een paar ontspannende dagen op het strand door te brengen. Bewonder de mysterieuze Inca-sites, waaronder de indrukwekkende ruïnestad Machu Picchu, en verzamel impressies van de aanwezigheid van Peru in de bruisende metropool Lima. Culturele schatten van duizenden jaren geleden, indrukwekkende nationale parken en unieke natuurwonderen maken Peru tot een van de meest populaire bestemmingen in Zuid-Amerika.

Bezoek ook deze bestemmingen in Zuid-Amerika

Profielfoto van Linda - Tourlane reisdeskundige voor Zuid-Amerika

Uw reisexpert voor Zuid-Amerika

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies