Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kathedraal_en_Cathedraal_gang_in_Arequipa_Peru

Arequipa reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Peru
  4. Arequipa

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Arequipa?

  In de Andes van Peru, op een hoogte van ongeveer 2.300 meter, ligt de unieke stad Arequipa op u te wachten. Omringd door imposante vulkanen, zoals de Chachani en de Misti, schitteren de huizen rond de Plaza de Armas in stralend wit. In 2000 werd het historische stadscentrum met zijn machtige kathedraal, het Santa Catalina klooster en vele prachtige kerken door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

  Arequipa heeft een aangenaam klimaat met ongeveer 300 dagen zon per jaar en nauwelijks neerslag. De beste tijd om te reizen zijn de maanden januari en maart tot december. Minder

  1. Peru Arequipa Kathedraal

   Basiliek-Kathedraal

   Imposante kathedraal is de zetel van de aartsbisschop

  2. Klooster Santa Catalina

   Santa Catalina Klooster

   Een meesterwerk van koloniale architectuur

  3. Colca Canyon

   Colca Canyon

   De op één na diepste kloof ter wereld

  De 5 beste bezienswaardigheden van Arequipa

  1. Plaza de Armas

  Als u in Arequipa bent, kunt u het Plaza de Armas niet missen. Het bruist er altijd van de activiteiten en de vele restaurants, cafés en bars nodigen uit om te blijven hangen. In het midden van het plein staat een bronzen fontein omzoomd door hoge palmbomen en bekroond door een standbeeld van de legendarische Tuturutu, de mascotte van de stad. Het plein is aan drie zijden omgeven door rustige neo-renaissancistische arcaden. Aan het lagere uiteinde bevinden zich de Jezuïetenkerk La Compañía en het Santuarios Andinos Museum, waar u de ingevroren mummie Juanita kunt zien.

  2. Basiliek-Kathedraal

  De imposante kathedraal, met op de achtergrond de besneeuwde top van Misti - het herkenningspunt van Arequipa - beslaat de gehele breedte van het Plaza de Armas en vormt een eerbiedwaardige achtergrond. Natuurrampen hebben de kerk sinds het begin van de bouw in de 16e eeuw herhaaldelijk verwoest en herbouwd, maar zij heeft altijd haar pracht behouden. Vandaag de dag is het nog steeds de belangrijkste katholieke kerk in Arequipa en de zetel van de aartsbisschop. Mis het volumineuze Belgische orgel binnen niet.

  3. Klooster Santa Catalina

  Een bezoek aan het klooster zal een van de hoogtepunten van uw reis naar Arequipa zijn. De bouwstijl is beïnvloed door verschillende tijdperken, aangezien het herhaaldelijk door aardbevingen werd beschadigd. Nonnen en novicen wonen vandaag de dag nog steeds in Santa Catalina. Slenterend door de kronkelige kloosterstraatjes met Spaanse namen, waant u zich in een tijdreis naar een Andalusisch dorp in de 16e eeuw. Breng zeker een bezoek aan de Pinacoteca met een verscheidenheid aan koloniale schilderijen.

  4. Colca Canyon

  Iets minder dan 100 kilometer ten noorden van Arequipa zult u pure fascinatie ervaren wanneer u de Colca Canyon voor het eerst in het vizier krijgt. Op meer dan 4.000 meter biedt de op één na diepste canyon ter wereld een adembenemend panorama. Een bulderende rivier, grandioze landschappen en verstilde Andesdorpjes zijn perfecte omstandigheden voor lange wandeltochten. Naast de landschappelijke attracties, biedt de canyon ook een unieke fauna. Alpaca's en lama's grazen vredig op de weelderige weiden, evenals vicuña's, bescheiden kleine kamelen. Het hoogtepunt, echter, zijn de koningen van de lucht. Kijk af en toe omhoog als de condors hun vleugels boven u uitslaan en majestueus over de kloof zweven.

  5. Carmen Alto

  Een van de mooiste uitzichtpunten tijdens uw Arequipa reis ligt ten noorden van Arequipa. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de stad en het unieke vulkanische landschap bij Carmen Alto. Hoog boven de landbouwterrassen kunt u zich heerlijk ontspannen en indrukwekkende foto's maken met uw fototoestel. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Peru

  1. De ruïnestad Machu Picchu in Peru, Zuid-Amerika

   Machu Picchu

  2. Spider_figure_of_Nazca_lines_in_Peru_seen_from_the_air

   Nazca

  3. Regering_paleis_op_de_Plaza_Mayor_in_Lima_Peru

   Lima

  4. Uitzicht over Cusco in Peru

   Cusco