Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over Cusco in Peru

Cusco reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Peru
  4. Cusco

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Cusco?

  Cusco, het voormalige centrum van de Inca cultuur, vertelt nog steeds zijn indrukwekkende verhaal in straten, pleinen en ravijnen. Inca-bouwmeesters en steenhouwers vereeuwigden zich hier in monumenten zoals Machu Picchu of in schilderachtige terrassenlandschappen zoals de Heilige Vallei. De stad bruist van leven en avontuur. Het is de perfecte plaats voor wie geïnteresseerd is in archeologie, traditie en buitensporten. Ook in het voor- en najaar kunt u rekenen op een evenwichtig klimaat. Met warme kleren in uw koffer, bent u goed voorbereid op excursies.

  1. Plaza de Armas

   Plaza de Armas

   Het hart van de stad

  2. Peru Cusco Moray

   Moray

   Een fascinerend amfitheater

  De 10 beste bezienswaardigheden van Cusco

  1. Plaza de Armas

  In het centrum van Cusco ligt het levendige Plaza de Armas, dat fascineert in de koloniale oude stad met zijn twee hoofdgebouwen: de kathedraal en de Jezuïetenkerk. In prekoloniale tijden bevond zich hier ook het grote Inca-plein Huacaypata. Het gebied biedt een bijzondere ervaring tijdens het kleurrijke Inca Sun Festival en de viering van Corpus Christi.

  2. Kathedraal van Cusco

  De bouw van dit triomfantelijke symbool van de Spaanse koloniale architectuur was gebaseerd op belangrijke Inca tempels en nam 100 jaar in beslag. De kathedraal herbergt waardevolle schilderijen, houtsnijwerk en zilveren voorwerpen. Bezoek tijdens uw reis naar Cusco ook het prachtige altaar, het orgel en het eigenzinnige schilderij "Laatste Avondmaal" met cavia op de plaat.

  3. Sacsayhuaman Vesting

  Het fort is een meesterwerk van Inca-architectuur met massieve stenen die vier meter hoog zijn en meer dan 100 ton wegen. De blokken zijn gebouwd zonder mortel, passen precies in elkaar en zijn bestand tegen aardbevingen. Een rondleiding door de site wordt aanbevolen en geeft u alle historische achtergrond en voldoende tijd om te fotograferen.

  4. Puka Pukara vesting

  Binnen dit militaire complex zijn overblijfselen van baden, aquaducten, pleinen en wegen. Het heeft ook drie muren met stenen van verschillende hoogten om vijanden buiten te houden. Het dankt zijn naam trouwens aan de rode kleur bij zonsopgang. Combineer uw bezoek zeker met een uitstapje naar de nabijgelegen tempels van Qenqo en Tambomachay.

  5. Machu Picchu

  Foto's zijn niet in staat de gigantische schaal van de Inca-architectuur weer te geven. Een reis naar Cusco zou een bezoek aan deze stad, die eeuwenlang "verloren" is geweest, moeten omvatten. Het was ooit overwoekerd door dicht oerwoud tot een ontdekkingsreiziger het in 1911 ontdekte. Het is het beste om een nacht of twee in Aguas Calientes te blijven, op 20 kilometer afstand, om dit juweel van archeologie in zijn geheel te ontdekken.

  6. Heilige Vallei

  De majestueuze ruïnes van forten, een gigantisch theater en zoutpannen bieden een dramatisch panorama tegen de achtergrond van het Andesgebergte. Tegenwoordig liggen in de vruchtbare vallei verschillende bergdorpjes waar u op de markt kleurrijk weef- en handwerk kunt kopen.

  7. Ollantaytambo Vesting

  De ruïnes van het fort van Ollantaytambo rijzen op in steile terrassen, geflankeerd door valleien en besneeuwde Andes-toppen. Beklim de stenen trappen die nog steeds getuigen van de visionaire kracht van de bouwers. Het tempelgedeelte ligt net boven de terrassen. Hier kunt u genieten van een schilderachtig uitzicht op de Heilige Vallei en de steengroeve uit de tijd van de Inca's.

  8. Zoutmijnen van Maras

  De talloze zoutpannen in Maras worden gevoed door een warmwaterbron die door de Inca's werd omgelegd. Elke poel produceert 150 kilogram zout per maand - een enorme bron van inkomsten voor de Andesbevolking. Wandel over de paden tussen de zoutpannen en verbaas u over de omvang van dit complex.

  9. Moray Amphitheatre

  De symmetrische cirkels van dit bouwwerk zijn op zichzelf al fascinerend, maar ook de kolossale afmetingen van het amfitheater verbazen. Elk van de terrassen heeft zijn eigen microklimaat en werd door de Inca's gebruikt om de optimale teelthoogte voor graan te testen. Daal af en neem de uitgestrektheid van de lucht in u op.

  10. Vinicunca Berg

  De regenboogberg Vinicunca is een heilige plaats. Reeds vóór de Inca's was dit de plaats van aanbidding voor de plaatselijke bevolking, wier traditie ook nu nog in stand wordt gehouden. U kunt uw wandeling het beste om 7.00 uur 's ochtends beginnen om in alle rust van de zeven kleuren van de berg te genieten. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Peru

  1. De ruïnestad Machu Picchu in Peru, Zuid-Amerika

   Machu Picchu

  2. Spider_figure_of_Nazca_lines_in_Peru_seen_from_the_air

   Nazca

  3. Regering_paleis_op_de_Plaza_Mayor_in_Lima_Peru

   Lima

  4. Kathedraal_en_Cathedraal_gang_in_Arequipa_Peru

   Arequipa