Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Regering_paleis_op_de_Plaza_Mayor_in_Lima_Peru

Lima reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Peru
  4. Lima

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Lima?

  Tussen de kust van de Stille Oceaan en de uitlopers van de Andes, nodigt Lima u uit voor een reis naar het koloniale verleden van Peru. Een van de grootste attracties is het historische centrum, dat werd gebouwd bij de stichting van de stad in de 16e eeuw en met zijn prachtige gebouwen deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Maar ook de omliggende buurten hebben hun charme behouden en bieden kunst en cultuur voor elk wat wils.

  Plan uw bezoek tijdens de Zuid-Amerikaanse zomermaanden, van december tot april, wanneer de hoofdstad gezegend is met warme temperaturen en zonneschijn. Minder

  1. Kathedraal van Lima

   Kathedraal van Lima

   Een mix van verschillende architecturale stijlen

  2. Lima Plaza de Armas

   Plaza de Armas

   Het centrum van de stad

  3. Lima Barranco

   Barranco

   De kleurrijke kunstenaarswijk

  De beste bezienswaardigheden van Lima

  1. Plaza San Martin

  Het Plaza San Martin in het zuidwesten van het oude centrum werd in 1921 aangelegd ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de onafhankelijkheid van Peru. Prachtige gebouwen zoals het Teatro Colón, het Hotel Bolivar of de Club Nacional sieren het plein, dat bezaaid is met groenzones en in het midden waarvan een ruiterstandbeeld staat van de bevrijdingsstrijder José de San Martin. Geniet van de kleurrijke drukte in een van de vele cafés - ook straatartiesten hebben hier een rendez-vous.

  2. Kathedraal van Lima

  De bouw van de kathedrale basiliek van Sint-Jan begon in 1535, het jaar waarin de stad werd gesticht. Talrijke uitbreidingen en restauraties zorgden ervoor dat de kathedraal vandaag verschillende bouwstijlen combineert. De neoklassieke klokkentorens, een barok hoogaltaar en de graftombe van de stichter van de stad, Francisco Pizarro, behoren tot de hoogtepunten. Bezoek ook het Museum voor Religieuze Kunst in de oude sacristie, waar heilige schilderijen en beeldhouwwerken en oude bisschoppelijke gewaden te zien zijn.

  3. Plaza de Armas

  Plaza de Armas, ook bekend als Plaza Mayor, wordt beschouwd als het centrum van de stad. Imposante gebouwen zoals de kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis en het regeringspaleis zijn hier gevestigd en de omliggende cafés en restaurants nodigen uit om te blijven hangen. Een bijzondere attractie wacht u dagelijks rond lunchtijd, wanneer in het Regeringspaleis de wisseling van de wacht plaatsvindt, begeleid door een muziekkorps. Mis dit hoogtepunt van uw Lima reis niet!

  4. Goudmuseum

  Kunstschatten uit precolumbiaanse tijden vormen het middelpunt van het Museo d'Oro in de wijk Santiago de Surco. De tentoongestelde voorwerpen, gemaakt van goud en zilver, geven een gedetailleerd inzicht in de kunst van de Andes-volkeren die de streek vóór de komst van de Spanjaarden bewoonden. Het museum herbergt ook een grote collectie wapens uit de hele wereld. Als u meer wilt weten over de historische context, kunt u bij de ingang een audiogids huren.

  5. Kunstenaarswijk Barranco

  Koloniale herenhuizen, galeries en een uitgesproken nachtleven kenmerken deze hippe buurt, die in de 19e eeuw veranderde van een vissersdorp in een chique strandwijk en nu populair is bij kunstenaars en studenten. De houten Brug der Zuchten en de met kleurrijke graffiti versierde voorgevels van huizen behoren tot de grootste attracties. U kunt tijdens uw verblijf in Lima een goed overzicht krijgen met een gratis wandeltocht die wordt aangeboden door lokale gidsen. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Peru

  1. De ruïnestad Machu Picchu in Peru, Zuid-Amerika

   Machu Picchu

  2. Spider_figure_of_Nazca_lines_in_Peru_seen_from_the_air

   Nazca

  3. Kathedraal_en_Cathedraal_gang_in_Arequipa_Peru

   Arequipa

  4. Uitzicht over Cusco in Peru

   Cusco

  Plan uw reis