Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
De ruïnestad Machu Picchu in Peru, Zuid-Amerika

Peru

Machu Picchu reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw bezoek aan Machu Picchu?

Hoog in de Peruaanse Andes ligt de legendarische ruïnestadMachu Picchu. De stad boven de vallei van de Río Urubamba werd in de 15e eeuw gebouwd door de Inca's en later verlaten toen de Spaanse veroveraars naderden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd ook gekozen tot een van de "Nieuwe Zeven Wereldwonderen". Dompel u onder in de geschiedenis van de Inca's en treed in de voetsporen van de legendes van Machu Picchu. Met Tourlane, kunt u uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

De beste bezienswaardigheden van Machu Picchu

De oude stad, waarvan de bouw werd opgedragen door de Inca heerser Pachacútec Yupanqui rond het jaar 1450, was lange tijd verborgen. Pas in 1911 ontdekten Hiram Bingham's tijdens een expeditie van de Yale Universiteit Machu Picchu, dat toen dicht begroeid was en bijna geheel door de natuur was teruggewonnen. De ruïnestad, waar ooit 750 tot 1.200 mensen woonden, ligt op een bergkam tussen twee bergtoppen in het Andesgebergte van Peru. Er zijn hier 216 gebouwen, die in terrassen werden gebouwd. De gebouwen dienden als woningen, productie- en cultusplaatsen en ook een paleis voor de heerser werd hoog opgetrokken. Zowel toen als nu leiden een klein bergpad en grotere paden die deel uitmaakten van het Inca-wegenstelsel naar de ruïnestad Machu Picchu.

Praktische informatie over Machu Picchu

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Peru

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie