Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De ruïnestad Machu Picchu in Peru, Zuid-Amerika

Machu Picchu reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Peru
  4. Machu Picchu

  Wat te doen tijdens uw bezoek aan Machu Picchu?

  Hoog in de Peruaanse Andes ligt de legendarische ruïnestadMachu Picchu. De stad boven de vallei van de Río Urubamba werd in de 15e eeuw gebouwd door de Inca's en later verlaten toen de Spaanse veroveraars naderden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd ook gekozen tot een van de "Nieuwe Zeven Wereldwonderen". Dompel u onder in de geschiedenis van de Inca's en treed in de voetsporen van de legendes van Machu Picchu. Met Tourlane, kunt u uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

  De beste bezienswaardigheden van Machu Picchu

  De oude stad, waarvan de bouw werd opgedragen door de Inca heerser Pachacútec Yupanqui rond het jaar 1450, was lange tijd verborgen. Pas in 1911 ontdekten Hiram Bingham's tijdens een expeditie van de Yale Universiteit Machu Picchu, dat toen dicht begroeid was en bijna geheel door de natuur was teruggewonnen. De ruïnestad, waar ooit 750 tot 1.200 mensen woonden, ligt op een bergkam tussen twee bergtoppen in het Andesgebergte van Peru. Er zijn hier 216 gebouwen, die in terrassen werden gebouwd. De gebouwen dienden als woningen, productie- en cultusplaatsen en ook een paleis voor de heerser werd hoog opgetrokken. Zowel toen als nu leiden een klein bergpad en grotere paden die deel uitmaakten van het Inca-wegenstelsel naar de ruïnestad Machu Picchu.

  Praktische informatie over Machu Picchu

  Voor een Machu Picchu tour kunt u het beste reizen in het Peruaanse winterseizoen tussen mei en oktober. Regen is zeldzaam tijdens deze maanden en op zonnige en heldere dagen zijn de uitzichten bijzonder indrukwekkend. Van december tot maart kunnen zware regens uw reiservaring ontsieren; in februari is de Inca Trail volledig gesloten.

  Nederlandse burgers hebben geen visum nodig voor een Machu Picchu reis.

  Voor een reis naar Machu Picchu moeten de standaardvaccinaties tegen tetanus, difterie, pertussis, mazelen en een basisvaccinatie tegen polio volledig en up-to-date zijn. Afhankelijk van uw gezondheidstoestand en uw manier van reizen, kunnen inentingen tegen hepatitis A en B, tyfus en rabiës raadzaam zijn. Er is in Peru ook een risico op besmetting met knokkelkoorts en malaria. Raadpleeg een arts met kennis van reisgeneeskunde voordat u aan uw reis begint.

  U bereikt Machu Picchu via de stad Cusco, gelegen in de Peruaanse Andes. Van hieruit zijn er treinverbindingen naar Aguas Calientes, een dorp in de vallei onder Machu Picchu. De meest populaire weg naar de ruïnestad is via de Inca Trail.

  Voor een Machu Picchu tocht is functionele kleding onontbeerlijk. Regenjack, fleecetrui en shirts met lange mouwen beschermen in wisselende klimaatomstandigheden. Ook op de Machu Picchu paklijst staan wandelschoenen en een trekkingrugzak.

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Peru

  1. Spider_figure_of_Nazca_lines_in_Peru_seen_from_the_air

   Nazca

  2. Regering_paleis_op_de_Plaza_Mayor_in_Lima_Peru

   Lima

  3. Kathedraal_en_Cathedraal_gang_in_Arequipa_Peru

   Arequipa

  4. Uitzicht over Cusco in Peru

   Cusco

  Plan uw reis