Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Spider_figure_of_Nazca_lines_in_Peru_seen_from_the_air

Nazca reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Zuid-Amerika
  3. Peru
  4. Nazca

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Nazca?

  De Zuid-Peruaanse stad Nazca is wereldberoemd om de Nazca-lijnen, uitvergrote littekens in de woestijnbodem. Dit deel van het UNESCO-werelderfgoed, ook wel het achtste wereldwonder genoemd, kan alleen vanuit vogelperspectief ten volle worden bewonderd. Op het vliegveld Maria Reiche in Nasca worden rondvluchten over het gebied aangeboden. Maar ook anders heeft de stad veel te bieden. Interessante bijzondere musea en spannende excursiebestemmingen nodigen u uit om terug te reizen in de tijd naar de culturen van de pre-Inca-periode, terwijl restaurants en cafés u verwennen met Peruaanse specialiteiten. De Peruaanse seizoenen zijn tegengesteld aan de Europese.

  De beste tijd om Nazca te bezoeken is dus tussen december en april, wanneer het er zomer is. Minder

  1. Nazca Lijnen met uitzicht op vliegtuig

   Nazca Lijnen

   Een panoramische vlucht over het UNESCO werelderfgoed

  2. Nazca Cantalloc Aquaduct

   Cantalloc Aquaducten

   Een watersysteem van meer dan 40 ondergrondse kanalen

  3. Begraafplaats Chauchilla

   Begraafplaats Chauchilla

   Een opnamelocatie van "Indiana Jones"

  De 5 beste bezienswaardigheden van Nazca

  1. Nazca Lijnen

  De Nazcalijnen zijn de belangrijkste bezienswaardigheid in de regio en staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het zijn gigantische littekens in de woestijnbodem van de Nazca-vlakte. Op een oppervlakte van 500 vierkante kilometer zijn er meer dan 1.500 gestileerde voorstellingen van mensen, dieren en geometrische vormen. De grootte van de littekens, die alleen vanuit vogelperspectief te zien zijn, varieert van betrekkelijk kleine figuren met een diameter van tien meter tot reusachtige beelden met afmetingen van enkele honderden meters. Volgens de laatste bevindingen dateren de Nazca-lijnen uit de periode van de Paracas-cultuur tussen 800 en 200 v.C. en werden zij gemaakt als onderdeel van vruchtbaarheidsrituelen. Boek tijdens uw Peru reis een panoramische vlucht tijdens uw Nazca reis en geniet van de schoonheid van de mysterieuze beelden.

  2. Maria Reiche Museum

  De Duitse privé-geleerde Maria Reiche wijdde haar leven aan het onderzoeken van de Nazcalijnen. Daarbij ging zij gevaarlijke ondernemingen niet uit de weg. In 1955 liet zij zich bijvoorbeeld vastbinden aan de glijders van een helikopter om luchtfoto's te maken van de gigantische littekens. De hut op de Panamericana, waar Maria Reiche jarenlang in de meest eenvoudige omstandigheden heeft geleefd, is nu een museum. Naast foto's, alledaagse voorwerpen en landmeetkundige instrumenten van de ontdekkingsreiziger, worden er ook indrukwekkende artefacten van de Paracas-cultuur tentoongesteld. Maria Reiche ligt naast het museum begraven.

  3. Antonini Museum

  Het Antonini Museum in Nazca toont archeologische kunstvoorwerpen die bij opgravingen in Cahuachi zijn gevonden. Zij omvatten gebruiksvoorwerpen zoals textiel, aardewerk en werktuigen van de Nazca-cultuur, waarvan de bloeitijd duurde van ongeveer 200 v. Chr. tot 600 n. Chr. Verschillende schedels die als trofeeën zijn gebruikt, getuigen van de krijgshaftige conflicten tussen de verschillende stammen. In de eigen tuin van het museum bevindt zich, naast een segment van een aquaduct en een begraafplaats van de Nazca's, ook een miniatuurweergave van de Nazcalijnen. Aangezien u gemakkelijk enkele uren kunt doorbrengen met het bekijken van de vele tentoongestelde voorwerpen, zijn de van airconditioning voorziene museumzalen de juiste bestemming voor een warme dag tijdens uw Nazca-trip.

  4. Cantalloc aquaducten

  Vier kilometer ten noorden van Nazca liggen de beroemde Cantalloc Aquaducten, ongeveer 1500 jaar geleden gebouwd. Het systeem van meer dan 40 ondergrondse kanalen diende voor de watervoorziening van de stad. Zij dienden ook voor de irrigatie van de omliggende velden. Hierdoor konden de inwoners gewassen als aardappelen en bonen verbouwen in het dorre landschap. Katoen voor de ingewikkelde kledingstukken van de Nazca cultuur werd ook op deze manier verkregen. 32 aquaducten zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Tijdens een rondleiding komt u veel interessante feiten te weten over dit technische meesterwerk van de Peruaanse inboorlingen.

  5. Chauchilla Begraafplaats

  Deze indrukwekkende pre-Inca begraafplaats ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Nazca. Het bestaat uit honderden begraafplaatsen en werd 700 jaar lang gebruikt, tot in de negende eeuw. Tegenwoordig is de begraafplaats onder bescherming en kan worden bezocht. Verschillende mummies, bewaard gebleven door het extreem droge klimaat van de streek, worden tentoongesteld, evenals grafgiften en botvondsten. Wees niet verbaasd als het landschap u bekend voorkomt: het kerkhof van Chauchilla was een van de opnamelocaties voor de beroemde avonturenfilm "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". In de nabijgelegen pottenbakkerij kunt u een workshop volgen om te leren hoe de Nazca hun perfect gevormde keramiek maakten. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Peru

  1. De ruïnestad Machu Picchu in Peru, Zuid-Amerika

   Machu Picchu

  2. Regering_paleis_op_de_Plaza_Mayor_in_Lima_Peru

   Lima

  3. Kathedraal_en_Cathedraal_gang_in_Arequipa_Peru

   Arequipa

  4. Uitzicht over Cusco in Peru

   Cusco